Plahotniuc, suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari, citat la Procuratura Anticorupție

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a fost citat la Procuratura Anticorupție, într-un dosar penal. El este suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procuratura Anticorupție anunță că ”recurge la această notificare publică ținând cont că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului”, potrivit RFI România

Procuratura Anticorupție anunță că Plahotniuc este așteptat, miercuri, 9 octombrie, la ora 10.00. Potrivit citației, ”cauza penală a fost pornită la 23 septembrie, în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, în proporții deosebit de mari”. Plahotniuc este citat pentru audierea în calitate de bănuit și trebuie să fie însoțit de un apărător”.

Procurorii susțin că prezența persoanei citate este obligatorie.Totuși, în cazul în care bănuitul nu se va prezenta la audiere, fără prezentarea motivelor întemeiate, în conformitate cu art. 235 Cod Penal, persoana citată poate fi supusă unei amenzi judiciare sau aducerii silite.

Precizăm că Vladimir Plahotniuc a părăsit R.Moldova, în iunie 2019, după schimbarea puterii de la Chișinău. În prezent, nu se știe unde se află. Deocamdată, ex-președintele Partidului Democrat nu a venit cu o reacție pe marginea acțiunilor Procuraturii Anticorupție. Pe Facebook, unde obișnuiește să posteze mesaje, Vlad Plahotniuc a a scris, ultima oară, la 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Nici avocații lui Plahotniuc nu au reacționat până la această oră.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =