Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Sibiu cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Năstase. Ambii au participat la ședința Consiliului Național al Rectorilor din România, organizată în orașul care este capitala Regiunii Gastronomice Europene a anului 2019.

Este timpul ca relațiile dintre România și Republica Moldova să capete mai mult pragmatism, în beneficiul cetățenilor din ambele state, a declarat viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Năstase. El candidează pentru Primăria Chișinăului și se află într-o vizită în Transilvania, pentru că dorește să încheie parteneriate cu primarii mai multor orașe din vestul României, în așa fel încât bunele practici din administrația locală românească să poată fi transferate și în Republica Moldova.

Atât Klaus Iohannis, cât și Andrei Năstase sunt în campanie electorală. Klaus Iohannis candidează pentru un nou mandat de președinte al României, iar Andrei Năstase candidează la Primăria Chișinăului. Ambii sunt reprezentanți ai PPE și se vor sprijini reciproc în această toamnă.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *