Hoții de lemne au bătut un pădurar în județul Neamț

Un nou caz de agresiune la adresa unui pădurar a fost înregistrat în aceste zile.

Mihai B., maistru de vânătoare la Ocolul Silvic Borca din cadrul Direcției Silvice Neamț, a fost victima unei agresiuni duminică,  în timpul unei acțiuni de observare a faunei și de verificare a punctelor de monitorizare pe raza Fondului cinegetic 23 Sabasa.

”Maistrul de vânătoare a fost oprit seara, în jurul orei 20:00, pe un drum forestier, de către un grup de peste zece persoane, în urma agresiunii fizice fiindu-i furată arma de serviciu. Unul dintre agresori a îndreptat arma spre angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, amenințându-l cu moartea. Mihai B. a fost urmărit de grupul de agresori, dar a reușit să se refugieze în pădurea alăturată și a apelat numărul de urgență 112, când a intrat în aria de acoperire a rețelei de telefonie mobilă.

Ulterior, arma de serviciu a maistrului de vânătoare, o carabină, a fost predată la Postul de Poliție al orașului Frasin, în județul Suceava”, spun reprezentanții Romsilva.

Această agresiune survine la câteva zile după ce un alt angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Răducu G., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Pașcani, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

”Este al doilea caz de agresiune asupra unui angajat al Romsilva în doar câteva zile. Îi vom oferi colegului nostru tot sprijinul și îi dorim să se recupereze cât mai repede. Săptămâna trecută am pierdut un coleg de la Direcția Silvică Iași, care a fost ucis în timp ce asigura paza pădurii. Vă asigur că în aceste momente dificile, tot corpul silvic este unit și vom asigura integritatea fondului forestier cu același profesionalism.

Atacurile permanente asupra întregului personal silvic făcut de unele organizații cu alte interese a condus la un val de violențe asupra profesioniștilor care au apărat, apără și vor apăra pădurea românească.

Fac un apel la opinia publică să se delimiteze de atacurile concertate împotriva personalului silvic ca un întreg.

Ca director general îmi declar toleranță zero și voi lua măsuri ori de câte ori un salariat nu-și va îndeplini corespunzător atribuțiile de serviciu. Dar este păcat să blamăm întregul corp silvic pentru unele accidente întâmplate în activitatea noastră.

Mulțumesc autorităților publice ale statului român care în această perioadă au fost alături de noi și am reușit, conform competențelor legale, să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu”, a spus directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Foto: Pixabay

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + sixteen =