Președintele Klaus Iohannis a respins și cea de a treia solicitare a premierului Viorica Dăncilă de numire a unor miniștri. Șeful statului a trimis-o, din nou, pe Viorica Dăncilă în Parlament,pentru a-și valida Guvernul. Iohannis l-a avertizat pe premier că niciun ministru nu va fi numit în guvern fără validarea Parlamentului, potrivit RFI România.

”Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârșitul lui august, iar la câteva ore după ce primisem solicitarea de remaniere, partidul ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului în situația în care se înlocuiesc miniștrii. Această chestiune este foarte clară, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitată. După câtva timp, doamna prim-ministru a venit cu o solicitare de numire a unor miniștri interimari. Din același motiv, fiindcă Guvernul acum, în noua configurație politică, în conformitate cu Articolul 85 din Constituție, trebuie să se prezinte în fața Parlamentului, am refuzat și acea solicitare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu aprobă nicio schimbare în interiorul Guvernului până când premierul nu va merge în Palament, pentru a-și valida Executivul. Viorica Dăncilă  l-a acuzat pe Klaus Iohannis că blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului.

”Nu-mi este teamă să mergem în Parlament, mai ales că am arătat că avem majoritate în Senat. Nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole dar sunt ultimul resort la care apelează cei care nu vor România normală, ci România blocată”, a spus Viorica Dăncilă.

Mai multe detalii, AICI

 

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *