Cu 25 de ani experiență in domeniul tipografic, compania clujeană Studio Impress Design este o pionieră pe piața de prepress și tipar din România și este recunoscută pentru soluțiile complete de tipar offset și digital în sistemul ”one-stop-printshop” pe care le oferă clienților.

Echipamentele achiziționate în acest an sunt o premieră nu doar pentru România, ci și pentru Europa de Est, compania deschizând calea producției de ambalaje cu design complex și variat ca linii, forme și destinații, în serie mică și la prețuri competitive.

Totul a plecat de la necesitatea de a eficientiza procesul de producție în tipografie, în condițiile în care toată lumea vrea „mai ieftin, mai repede, mai bun”. Dacă până acum cele trei condiții erau imposibil de îndeplinit simultan, tăierea digitală cu laser, disponibilă în Occident, ne demonstrează contrariul. Așa că am adus în România tehnologia care ne permite să producem de la cărți de vizită până la ambalaje de lux, de la o bucată la zeci de mii, iar clienții noștri pot avea produsele pe care și le-au dorit dar nu și le-au permis din motive de timp și bani.”, a declarat Toni Miron, partener asociat și director general Impress.

Tăierea digitală cu laser înseamnă, pentru tiparul comercial și de ambalaje:

  • Scăderea timpului de intrare în producție de la zile la minute, în funcție de complexitatea designului;
  • Scăderea costului de producție ca urmare a eliminării ștanței;
  • Scăderea cu până la 70% a deșeurilor de hârtie;
  • Creșterea capacității de producție a unor ambalaje complexe în serie mică sau medie (de la o bucată la zeci de mii de bucăți/design)
  • Permiterea modificărilor de ultimă oră la designul produsului, la un cost minim;
  • Permiterea unor decupări decorative, imposibil de realizat prin metoda clasică;
  • Realizarea de ambalaje utilizate în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică.

Altfel spus, modernizarea fluxului de producție permite îmbunătățirea radicală a capacității de reacție la cerințele clientului și a lanțului său de aprovizionare, accesul la o gamă largă de aplicații noi, cu valoare adăugată mare, care, sub aspectul marketingului, pot să ofere clienților soluții rapide de diferențiere și de avantaj competițional în diferite sectoare de activitate.

Cu echipamentele de ultimă generație de care dispunem acum, unele unice în Europa de Est, producția devine mai flexibilă, mai rapidă, mai precisă. Dacă adăugăm și echipa noastră de excepție, care dă cu adevărat suflet fiecărei operațiuni, rezultatul nu poate fi decât unul singur: produse impecabile, care să satisfacă și cel mai exigent client”, a declarat Mihaela Miron, partener asociat și director comercial Impress.

Investiția din acest an în modernizarea liniei de producție se ridică la 1,6 milioane de euro, care se adaugă celor peste 3 milioane de euro investite în mașini de tipar și utilaje moderne, pentru a oferi produse de calitate la nivel european, ceea ce a dus la crearea unui portofoliu de peste 1.500 de clienți, cu mii de lucrări livrate pe întregul continent european.

Cu un spațiu de producție de aproximativ 1.100 mp, situat în parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, și 34 de angajați înalt calificați, compania oferă servicii de consultanță, proiectare, design și machetare, tipar și finisări diverse cum sunt lăcuirea UV cu efect mat-lucios, înfolierea, înnobilarea cartonului prin gravură, decuparea ornamentală și ”kiss-cut”, la un nivel ridicat al calității de tipar, certificat de FOGRA și German Print and Media Association. De asemenea, compania este certificată ISO 9001:2015 – Quality Management System, ISO 14001:2015 – Environmental Management System și Forest Stewardship Council – pentru folosirea de materie primă din surse regenerabile.

Tipografia IMPRESS deține premiul pentru inovație oferit de Fundația Română de Design, în anul 2000, pentru realizarea primei lucrări în hexacromie (tipar în 6 culori); Premiul I în cadrul expoziției naționale Printshow din 2005 și Diploma de Excelență acordată de Asociația Furnizorilor Casei Regale a României, în 2017, pentru poveștile excelente expuse pe hârtie printată.

Odată cu modernizarea liniei tehnologice, povestea spusă de compania clujeană Impress continuă, aducând aproape de clienți, producția de materiale tipărite și ambalaje cu un design limitat doar de imaginație.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *