Rusia și Ucraina încep un schimb masiv de prizonieri. Schimbul fusese anunțat anterior de președintele rus Vladimir Putin, fără a fi însă comunicată și data la care avea să fie realizat. Printre cei ce urmează a fi eliberați sunt și cei 24 de marinari ucraineni reținuți anul trecut, relatează AFP. 

Două avioane cu zeci de prizonieri ucraineni şi ruşi la bord, special selectaţii, au decolat din Kiev, respectiv Moscova, transmit autoritățile din cele două țări. Cineastul ucrainean Oleg Sențov este inclus în schimbul de prizonieri, potrivit RFI România.

Putin a vorbit despre detensionarea relațiilor. ”Ne apropiem de finalizarea negocierilor”, afirma joi Putin, în cadrul unui forum economic la Vladivostok.

Relațiile dintre Rusia și Ucraina s-au deteriorat dramatic în 2014, odată cu anexarea Peninsulei Crimeea și declanșarea unei insurecții în estul Ucrainei, susținută de Moscova. Au murit până acum în jur de 13.000 de persoane, după ani de conflict militari ce au devastat regiunile Donețk și Lugansk.

Președintele nou ales la Ucrainei, actorul Vladimir Zelensky, și-a fixat ca prioritate încetarea conflictului.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *