Premierul italian, Giuseppe Conte, a demisionat

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, şi-a prezentat marţi demisia, înaintea unei moţiuni de cenzură generate de disensiunile din coaliţia guvernamentală, relatează site-ul agenţiei ANSA. Economia italiană se confruntă, de asemenea, cu perspectiva intrării în recesiune.

“Dragă Matteo Salvini, ar fi trebuit să retragi miniştrii din Guvern. Eu aş fi fost avocatul poporului, dar din cauza acestei acţiuni Guvernul acesta se încheie aici, voi merge la preşedintele ţării pentru a-i oferi demisia mea din funcţia de prim-ministru”, a declarat Giuseppe Conte în Parlament înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de partidul Liga Nordului (extremă-dreapta), transmite Mediafax.

După demisia premierului, preşedintele Sergio Mattarella ar urma să ţină consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru a vedea dacă poate fi format un alt guvern sau dacă se impun alegeri anticipate, potrivit RFI România.

Pe de altă parte, la începutul săptămânii trecute Matteo Salvini a anunţat că a acceptat o solicitare din partea Mişcării 5 Stele de a supune imediat la vot propunerea de reducere a numărului de parlamentari italieni de la 945 la 600, dar cu condiţia ca aceasta să fie urmată de alegeri legislative la nivel naţional. Acesta a explicat că scrutinul legislativ încă poate fi organizat în octombrie chiar dacă reforma propusă de M5S va fi respinsă de parlament.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 20 =