Noile sporturi câștigă tot mai mulți suporteri la Cluj – Cricketul și fotbalul american sunt tot mai populare

Sporturile anglo-saxone precum cricketul sau fotbalul american îi atrag tot mai mult pe clujeni. Inițial, aceste sporturi au fost practicate mai ales de expații stabiliți la Cluj sau de studenții străini ai universităților clujene. Însă echipele întemeiate de străini la Cluj au început să obțină performanțe tot mai mari și să câștige tot mai mulți suporteri locali.

Chiar dacă foarte mulți pasionați de sport nu știu, România are un campionat național de cricket. În acest an, campioana României este echipa Cluj Cricket Club, care a reprezentat țara noastră în competițiile europene. Inițial, Cluj Cricket Club îi reunea pe câțiva indieni, pakistanezi și britanici, însă acum are un căpitan român, Florin Pavel. Performanțele echipei de cricket i-au atras pe elevii de liceu din Cluj, care sunt dornici să învețe tainele acestui sport.

Un alt sport importat care are tot mai mulți suporteri este fotbalul american. Prima echipă clujeană, Cluj Crusaders, a fost creată în 2010. Această echipă a obținut performanțe notabile în Liga Națională. În 2018, a fost campioana României, iar în acest an a obținut medaliile de bronz. La meciurile de acasă, echipa de fotbal american atrage tot mai mulți suporteri, spune antrenorul mexican, Rafael Ruiz.

Există și alte sporturi noi care îi atrag pe clujeni. Așa ar fi ultimate frisbee, practicat de tot mai mulți studenți care au învățat în străinătate.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + ten =