Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou anunță organizarea ediției a VIII-a a Simpozionului Internațional de Arte Vizuale Arta în grădină. Evenimentul, cu desfășurare anuală, va avea loc în perioada 19 – 29 august 2019, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou. Evenimentul din acest an este susținut și de Primăria orașului Jibou, prin asociația Prietenii Grădinii Botanice și de revista online Modernism.ro din București.

La această ediție vor participa următorii artiști: Gabriela Aniței (București), Valentin Codoiu (Cluj-Napoca), Florin Gherasim (Cluj-Napoca), Mariana Gheorghiu (Cluj-Napoca), Camelie Hîrlea Moritz (Cluj-Napoca), Eugen Moritz (Cluj-Napoca), Elisabeth Ochsenfeld (Germania),Cristian Porumb (Cluj-Napoca) și Radu Șerban (Cluj-Napoca).

Conceptul tematic al ediţiei, propus de Vasile Cioca, curatorul din acest an al Taberei de creație, are ca titlu generic: Podoabele grădinii”. 

În cadrul activităților culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezentări și comunicări legate de temele artelor, muzică și literatură, susținute de invitați și de o parte dintre participanți. Profesorul Vasile Cioca de la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca va coordona un atelier de pictură la care va participa un grup de copii de la Centrul de Plasament din Jibou.

În data de 28 august 2019, la Grădina Botanică din Jibou, se va vernisa expoziție de bilanț a acestei ediții, care va cuprinde lucrările realizate în perioada taberei de creație din cadrul Simpozionului.


Lucrările din această ediție vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare
: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice Jibou.

Grădina Botanică din Jibou a fost înființată în anul 1968, de către profesorul Vasile Fati. Ea ocupă o suprafață de 24 de hectare, în vechiul parc al castelului Wesselenyi.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *