Zona Tarnița din Munții Apuseni va găzdui în acest sfârșit de săptămână două evenimente sportive internaționale, care îi vor pune la grea încercare pe participanți. Sâmbătă, în zonă, va avea loc Triatlonul Clujului, iar duminică va avea o nouă ediție a competiției intitulate Traversarea Tarniței, primul concurs din România dedicat înotului în ape deschise.

Câteva sute de participanți sunt așteptați la cele două evenimente. Triatlonul Clujului va începe cu o probă de 1.500 de metri înot în lacul Tarnița. După ce vor ieși din apa lacului de munte, sportivii vor avea o nouă probă solicitantă: vor trebui să străbată pe bicicletă 30 de kilometri de traseu montan, spune unul dintre organizatorii competiției, Claudiu Gorgan.

După proba de ciclism, Triatlonul Clujului se va încheia cu o probă de alergare prin pădure, lungă de 9 kilometri. A doua zi, tot în lacul Tarnița, va avea loc o altă competiție extrem de solicitantă: traversarea înot a lacului. Înotătorii vor porni de la barajul din Someșul Cald și vor ajunge în zona Coada Lacului, mai spune Claudiu Gorgan, invitat la ViaCluj.tv.

Dacă înotătorii se orientează bine, vor alege distanța cea mai scurtă dintre punctul de plecare și cel de sosire, adică 6.500 de metri. Pentru că lacul are o formă neregulată, dacă nu se orientează bine, vor avea de înotat peste 7.000 de metri. În această perioadă a anului, apa lacului are o temperatură cuprinsă între 20 și 23 de grade Celsius, de aceea mulți sportivi preferă să înoate în costume de neopren.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *