Unul dintre cei mai controversați politicieni britanici, Boris Johnson, a fost ales lider al Partidului Conservator, iar de miercuri va prelua și funcția de prim-ministru al Regatului Unit de la Theresa May. Boris Johnson a declarat deja că este pregătit să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană, chiar și în lipsa unui acord pentru Brexit.

Boris Johnson s-a născut în 1964, la New York, și are dublă cetățenie, britanică și americană. Unul dintre străbunicii săi a fost jurnalist și, pentru scurtă vreme, ministru de Interne al Imperiului Otoman.

Boris Johnson a trăit o vreme în Belgia, unde tatăl său lucra pentru Comisia Europeană. A revenit în Marea Britanie, unde a urmat școli de elită: colegiul Eton și Universitatea Oxford.

A lucrat pentru scurtă vreme pentru o companie de consultanță, apoi a devenit jurnalist pentru The Times. A fost concediat pentru că a falsificat un citat.

S-a mutat la Bruxelles, unde a devenit corespondent pentru The Daily Telegraph. Acolo, s-a făcut remarcat prin criticile dure la adresa instituțiilor europene.

În 1993, s-a întors din nou în Regatul Unit, unde a devenit editorialist la The Spectator. În anul 1999, a devenit redactor-șef al acestei publicații și s-a remarcat prin mai multe controverse generate de articolele sale.

Boris Johnson a devenit parlamentar al Partidului Conservator în anul 2001. În 2008, el a fost ales primar al Londrei, post pe care l-a deținut până în 2016. Pentru scurtă vreme, a devenit ministru de Externe al Marii Britanii. S-a remarcat prin pozițiile sale populiste, iar unii comentatori îl consideră drept un Trump britanic.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *