Maia Sandu la RFI: ”Am putea avea probleme cu gazele naturale dacă Rusia și Ucraina nu ajung la o înțelegere” Valeria Viţu

Premierul moldovean, Maia Sandu declară într-un interviu la RFI că dacă nu se va ajunge la o înțelegere, până la sfârșitul acestui an, privind tranzitul gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei, ”s-ar putea să avem probleme cu asigurarea de gaze naturale chiar dacă noi semnăm un contract cu Gazprom”. Totodată, Maia Sandu anunță că cel mai probabil, până la sfârșitul anului, va ajunge în Rusia pentru a negocia un nou contract de furnizare a gazelor naturale.

”Aici există o problemă. Este o dispută între Rusia și Ucraina cu privire la tranzitul gazelor rusești pe teritoriul Ucrainei. Dar se discută despre acest lucru. Despre această problemă se știe și la Bruxelles și la Moscova, și la Kiev. Sperăm să se ajungă totuși la o înțelegere între Rusia și Kiev cu privire la tranzit”, afirmă Maia Sandu.

”În raport cu întrebarea dumneavoastră despre vizita în Rusia, a fost o invitație mai neoficială sau informală, pe care noi o examinăm.  Ne dorim să existe niște rezultate concrete. De exemplu, ne dorim să scoatem anumite impedimente care există astăzi la exporturile noastre în Rusia. În momentul în care reușim să pregătim la nivel tehnic niște eventuale soluții, o să venim cu informații mai concrete”, dă asigurări șefa Cabinetului de miniștri de la Chișinău.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 17 =