Tot mai multe agenţii de turism promovează la pachet cetăţile Transilvaniei. Ei vor să arate vizitatorilor de ce aceste cetăţi l-au fermecat pe moştenitorul Coroanei britanice, Principele Charles al Ţării Galilor. Aproximativ 80 la sută dintre pachetele turistice de acest tip îşi au baza de plecare din Cluj, datorită faptului că aeroportul din Cluj este foarte bine conectat prin zboruri low-cost de principalele oraşe europene, potrivit ClujToday.ro.

Turismul istoric a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii ani. Transilvania îi atrage în special pe cei pasionaţi de istoria medievală, de cetăţi, de castele şi de legende. O cetate care merită să fie promovată este cea de la Liteni, spune istoricul Cristian Manolachi.

O altă cetate care atrage datorită patrimoniului istoric, dar şi datorită vinurilor din regiune, este Aiudul, spune istoricul Paul Scrobotă.

Foarte cunoscut a devenit şi castelul Banffy din Bonţida. Acesta găzduieşte festivaluri precum TIFF, iar de mâine va atrage zeci de mii de vizitatori care vor veni la Electric Castle. Localnicii îi aşteaptă cu produse tradiţionale.

O altă cetate celebră este Sighişoara, care se află şi pe lista UNESCO.

Turiştii pasionaţi de istorie aleg circuite care includ bisericile fortificate din sudul Transilvaniei, bisericile de lemn din Maramureş, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei sau ansamblurile gotice şi baroce din Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Turda şi Alba Iulia ori clădirile Art Nouveau din Oradea şi Târgu-Mureş.

Clujul, de exemplu, a intrat în topul celor mai vizitate județe din România, după cum reiese dintr-o emisiune a ViaCluj.tv.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *