Îndrăgitul actor Cuzin Toma, cunoscut în special pentru celebrul rol Firicel, anunță organizarea unei proiecții de film în sat. Prin acest eveniment își propune să ofere, cu precădere copiilor și tinerilor, propriul exemplu de reușită.

Evenimentul va avea loc duminică, 30 iunie, de la ora 16:00, în comuna Peștișani din județul Gorj. „Dacă eu pot, poți și tu” reprezintă un proiect motivațional, care își propune să inspire, și, deopotrivă, își propune să aducă în prim plan arta și cultura, care joacă un rol important în dezvoltarea indivizilor.

Actorul Cuzin Toma a inițiat proiectul în luna aprilie, cu proiecția filmului „Aferim”, la care a strâns peste 2.000 de participanți. Proiectul a plecat din dorința de a inspira copiii și tinerii să muncească pentru propriul vis, dar și să conștientizeze că educația este cheia unui viitor mai bun, precum și a unei societăți mature și implicate. Totodată, acesta își propune să încurajeze cultura în mediul rural.

Locul evenimentului din acest final de săptămâna, comuna Peștișani din județul Gorj, este cu atât mai specială cu cât Cuzin Toma a primit titulatura de cetățean de onoare. El consideră că acest titlu nu este al lui, ci al copiilor din comună, pentru care își dorește un viitor mai bun, unul cu acces la educație, dar și la artă și cultură.

Filmul proiectat va fi lungmetrajul „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes cu trofeul „Un Certain Talent”.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *