Clujul se dezvoltă cu ajutorul fondurilor europene. Acestea sunt utilizate pentru a moderniza transportul în comun și pentru trecerea la transportul electric nepoluant, dar și pentru a moderniza străzile și piețele din Cluj. În acest moment, Primăria Cluj-Napoca a pregătit proiecte europene în valoare de aproape o jumătate de miliard de euro.

Cluj-Napoca a devenit una dintre comunitățile care mizează pe fondurile europene pentru a se dezvolta rapid. Primăria Cluj-Napoca a pregătit proiecte care însumează 420 de milioane de euro, care se află în diferite stadii de realizare. Unul dintre cele mai importante este modernizarea transportului. Compania de Transport Public va avea în exploatare, până la finalul verii, 41 de autobuze electrice, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Transportul public din Cluj ar urma să devină în întregime electric în intervalul 2025 – 2030. Un alt proiect important este modernizarea infrastructurii din Cluj. În zona centrală vor fi privilegiați pietonii și bicicliștii, mai spune Ovidiu Cîmpean.

O altă direcție de dezvoltare finanțată cu ajutorul fondurilor europene este reabilitarea termică a blocurilor. Deja, au fost semnate contracte de finanțare pentru reabilitarea a peste 2.000 de apartamente.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *