Festivalul Alimentului, organizat de USAMV Cluj

Centrul pentru Biodiversitate al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară găzduiește un Festival al Alimentului. Zeci de studenți au pregătit alimente inovatoare, care combină ingrediente naturale, pentru a asigura o hrană sănătoasă. Alimentele sunt jurizate de reprezentanții unor companii private din domeniul alimentar, care reprezintă, totodată, potențiali angajatori pentru studenții care vor susține examenele de licență peste puțină vreme.

Festivalul Alimentului este organizat în clădirea unei foste abații benedictine care a fost reconstruită cu ajutorul fondurilor europene și transformată în cel mai modern Centru pentru Biodversitate din regiune. În sala mare au fost amenajate standuri, unde studenții expun o varietate largă de produse, spune rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, profesorul Cornel Cătoi.

Varietatea produselor este foarte mare, spune unul dintre organizatori, conferențiarul Laura Stan. Studenții au utilizat ingrediente naturale pentru a obține alimente sănătoase.

Alimentele expuse au fost jurizate de reprezentanții unor companii clujene. Aceștia au venit la festival nu doar pentru a descoperi noi rețete, ci și potențiali angajați.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =