Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, îi îndeamnă pe credincioşi să meargă la vot în această zi. El le cere acestora să îşi exercite dreptul la vot în conformitate cu propria lor conştiinţă şi spune că, fără a recomanda vreun partid sau candidat, Biserica Catolică îi preferă pe cei care promovează valorile etice şi morale creştine, potrivit ClujToday.ro.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, şi-a exercitat deja dreptul de vot. Declaraţiile sale vin după ce Conferinţa Episcopilor Catolici din Europa a recomandat catolicilor să meargă la urne şi să voteze candidaţii care promovează valorile creştine, potrivit ClujInsider.ro.

O declaraţie în acest sens a fost adoptată şi de Conferinţa Episcopilor Catolici din România “Viitorul nostru depinde, în mare măsură, de rezultatele acestor alegeri, întrucât ele vor contribui fie la slăbirea, fie la consolidarea legăturilor dintre statele continentului nostru, la îndepărtarea dintre cetăţeni sau la apropierea lor pe un fundament solid de cooperare şi respect reciproc”, arată declaraţia episcopatului din România cu privire la alegerile europene 2019.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *