Cea de-a V-a ediţie a Hackathonului Challenge Accepted organizat de Şcoala informală de IT se desfăşoară între 7 şi 9 iunie, la Bucureşti LakeView Building şi este deschis publicului larg.

Timp de 48 de ore, participanţii implicaţi vor găsi soluţii tech inovative pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din România şi din lume.

Mişcări seismice, incendii, epidemii, accidente tehnologice, radiologice, biologice sau alte tipuri de calamităţi naturale şi antropice sunt subiecte aduse în atenţia specialiştilor IT, dar şi a celor pasionaţi de tehnologie aflaţi la început de drum în carieră.

La finalul evenimentului, participanţii din cadrul a 25 de echipe vor fi creatorii de produse care schimbă dinamica societăţii prin prototipurile de aplicaţii moderne cu un impact pozitiv în viaţa oamenilor.

Aşa cum anul trecut, la ediţia cu nr. IV Challenge Accepted – Hackathon, nu mai puţin de 80 de IT-işti voluntari din toată România, dar şi originari din Olanda, Spania sau Nigeria, au dezvoltat prototipuri de aplicaţii inovative în scopul de îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor, şi în această ediţie proiectele vor ajunge, în doar 48 de ore, din stadiul de idee la cel de MVP.

În 2018, participanţii la competiţia organizată de Şcoala informală de IT au acceptat provocări lansate de instituţii precum: MagiCamp, Institutul RoNeuro  Centru de Cercetare şi Diagnostic al Bolilor Neurologice, Transylvania College, Primăria Cluj-Napoca şi mulţi alţii. La fel şi anul acesta, ONG-uri, instituţii, asociaţii profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma şi al gestionării situaţiilor de urgenţă vor expune challenge-uri în competiţie.

„O linie de cod poate face lumea un loc mai bun pentru 50 de milioane de oameni, cărora le poate schimba astăzi viaţa; la fel şi celor peste 135 de milioane de oameni din lume, în 2050.  Softul creat de noi la Challenge Accepted – Hackathon pentru device-ul Institulului RoNeuro va ajuta la diagnosticarea timpurie a bolilor neurologice degenerative, chiar cu 8-10 ani înainte de diagnosticarea prin metodele actuale, facilitându-se astfel un tratament preventiv”, a spus Alin Deac, specialist IT & unul din mentorii echipei de pe locul I la Challenge Accepted 2018.

În această ediţie, ONG-uri, instituţii publice şi asociaţii profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma şi al gestionării situaţiilor de urgenţă sunt invitate să înscrie în competiţie, până la 1 iunie, problemele stringente cu care se confruntă în activitatea lor şi care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. Problemele vor deveni „provocări” în competiţia Challenge Accepted – Hackathon.

Înscrierile sunt deschise până în 6 iunie pentru pasionaţii de IT, cei ce vor găsi soluţii în timpul maratonului de codare de 48 de ore pentru a face comunitatea în care trăiesc un loc mai sigur.

Pasiunea pentru tehnologie şi cunoştinţele lor vor fi dedicate în scopul de a face bine semenilor prin provocările acceptate de la Challenge Accepted – Hackathon organizat de Şcoala informală de IT.

JAVA, Android, iOS, javascript, .NET, Machine Learning, Big Data şi IoT sensors sunt doar o parte dintre tehnologiile moderne cu care developerii vor lucra în timpul hackathonului, alături de Analişti de Business, UX Designeri şi Project Manageri. Toate cele 25 de echipe multidisciplinare vor fi mentorate de practicieni cu o vastă experienţă în companii IT de prestigiu. Şi cei care doresc să devină mentori la competiţia organizată de Şcoala informală de IT se pot înscrie online pe website-ul evenimentului.

„Şcoala informală de IT şi-a făcut o misiune din a ajuta comunitatea din care provenim, punând în slujba ei efort şi ore de codare pentru a rezolva probleme cu care se confruntă semenii noştri. Da, există o linie de cod care poate face lumea un loc mai bun. Sunt convins că la eveniment se vor înscrie mulţi specialişti IT cu suflet. Mizăm pe sprijinul lor!”, a declarat Mihai Talpoş, Co-fondator Şcoala informală de IT & Organizator Challenge Accepted – Hackathon.

Pe https://challenge.scoalainformala.ro/ sunt deschise call-uri atât pentru ONG-uri (şi nu numai), care vor să aducă în competiţie nevoile reale pe care le au în acest moment, cât şi pentru mentori, şi participanţi doritori să dea mai departe din experienţa lor în comunitatea în care trăiesc.

Challenge Accepted – Hackathon este un eveniment al Şcolii informale de IT powered by BRD, susţinut şi de alţi de parteneri: Asociaţia Naţională a Farmaciştilor de Spital din România (ANSFR), BrandocracyEuropean Drinks,  BuzzNewsCampusCluj.roCampusBucuresti.roCanal 33Gold FMProfit.roPIN MagazineRevista SintezaStudentul.infoToday Software Magazine.

DESPRE ŞCOALA INFORMALĂ DE IT

Înfiinţată în 2013, Şcoala informală de IT este astăzi cea mai performantă platformă de educaţie non-formală şi reconversie profesională în IT, lider în domeniul educaţiei alternative din România. Până în prezent, peste 3500 de pasionaţi de tehnologie au absolvit, în cele mai mari 6 hub-uri IT din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Craiova), cursurile de iniţiere, pregătire şi specializare în IT din oferta şcolii. În medie, doi noi absolvenţi ai Şcolii informale de IT se angajează în piaţa muncii de IT în fiecare zi. O comunitate activă de 100 de mentori practicieni în mari companii IT naţionale şi internaţionale oferă mentorat şi coaching în carieră cursanţilor care îşi doresc şansa unui nou început. Şcoala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *