Monumentele UNESCO, magnet pentru turiști

Agențiile de turism vor să promoveze Transilvania cu ajutorul monumentelor aflate în patrimoniul UNESCO. Este vorba de bunuri culturale cu o valoare certă, cunoscute la nivel internațional, care îi atrag pe turiștii pasionați de turism istoric sau turism cultural. Cele mai celebre sunt bisericile fortificate săsești, bisericile de lemn din Maramureș și cetatea Sighișoara.

Turismul istoric este în creștere constantă în ultimii ani în Transilvania, o regiune în care densitatea monumentelor este impresionantă. De aceea, agențiile de turism au început să promoveze monumentele aflate pe lista UNESCO drept destinații premium la nivel internațional. Această decizie este benefică, spune directorul muzeului din Ciucea, Eduard Boboc.

”Deja, în comunitățile din Transilvania în care se află monumente UNESCO se simte creșterea interesului turiștilor din străinătate”, spune proprietara unui han din Saschiz, Lidia Stoichițescu.

”În Sighișoara, de exemplu, turiștii vin din întreaga lume”, spune profesorul Dorin Stanciu, care și-a asumat și rolul de toboșar al cetății.

Turismul istoric este impulsionat și de promovarea pe care o fac monumentelor UNESCO membri ai Familiilor Regale ale României și Marii Britanii, precum Principele Charles al Țării Galilor, care și-a cumpărat o casă în Viscri, ori Margareta, Custodele Coroanei Române, care a patronat numeroase inițiative care vizează punerea în valoare a patrimoniului românesc.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + sixteen =