Una dintre cele mai frumoase destinații turistice din județul Cluj este reprezentată de Cheile Turzii. Foarte mulți turiști au ales să își petreacă vacanța în zonă. Ei sunt atrași de frumusețea canionului sculptat în calcar de apele Hășdatelor, dar și de posibilitatea de a face excursii sau escaladă.

Cheile Turzii înseamnă un defileu lung de 1.300 de metri, cu o adâncime de aproximativ 200 de metri. Canionul este străbătut de Valea Hășdatelor, peste care au fost amenajate patru punți. În această rezervație există peste 1.000 de specii de plante și de animale. Frumusețea peisajului îi încântă pe turiști.

La intrarea în Cheile Turzii a fost amenajată și o zonă în care turiștii pot campa cu cortul. Există și câteva pensiuni în apropiere, unde turiștii se odihnesc după activitățile sportive.

Tot în Cheile Turzii există și vestigii romane, grote, precum și peștera în care s-ar fi adăpostit legendarul haiduc Balica, care a luptat în Războiul Curuților, purtat la începutul secolului al XVIII-lea între partizanii principelui Transilvaniei, Francisc Rakoczi al II-lea, și cei ai Casei Imperiale de Habsburg.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *