Cel mai important festival de operă din Transilvania se extinde

Cel mai important festival de operă din România după George Enescu se extinde și la Cluj. În acest an, cei mai buni tineri artiști care participă la Festivalul Regal de Operă Viginia Zeani vor concerta la Cluj, pe scena Operei Maghiare. Tinerii care vor urca pe scenă provin din întreaga lume și vor urma un masterclass susținut de renumita artistă lirică Nelly Miricioiu.

Festival Regal de Operă Virginia Zeani va avea loc în intervalul 31 mai – 8 iunie. Festivalul are evenimente programate în Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Reghin și Solovăstru, satul natal al Virginiei Zeani. Festivalul o omagiază pe românca ce este considerată drept cea mai importantă artistă lirică a tuturor timpurilor, spune fondatorul festivalului, Marian Jurgiu.

Cel mai așteptat moment este concursul de canto, care va reuni tineri din cel puțin 12 țări. Este vorba de unele dintre cele mai bune voci de pe plan mondial, spune Marian Jurgiu.

În juriul festivalului se regăsesc reprezentanți ai unor teatre lirice de nivel mondial, precum Opera de Stat din Viena, Covent Garden din Londra sau Mariinski Teatr din Sankt Petersburg. Majestatea Sa Margareta a României a încuviințat ideea ca marele premiu al festivalului să poarte numele Regelui Mihai I.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 17 =