dav

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj pune în vânzare răsaduri de legume și ghiveciuri cu flori și cu plante aromatice. Acestea sunt produse în serele universității. Prin acest demers, universitatea clujeană dorește să îi încurajeze pe clujeni să se implice în salvarea unor soiuri românești și, de asemenea, să își producă singuri hrană sănătoasă.

”Serele didactice ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară  din Cluj nu sunt folosite doar pentru practica studenților, ci și pentru a produce răsaduri de legume din soiuri românești. Acestea sunt vândute la prețuri simbolice clujenilor. Un răsad de roșii sau de ardei costă doar 1,90 lei”, spune inginerul Florica Mănuțiu.

De asemenea, universitatea clujeană a pus în vânzare și ghivece cu flori sau cu plante aromatice. Prețul unui asemenea ghiveci pornește de la 2 lei și poate ajunge până la cinci lei. ”Printre cele mai apreciate se numără soiuri aparte de busuioc, aclimatizate în Transilvania. Este vorba de busuioc cu arome de lămâie sau de scorțișoară, spune una dintre angajatele serelor”, Lenuța Bozeșan.

Universitatea clujeană a deschis și un magazin cu alimente produse în fermele didactice. Clujenii pot să cumpere, la prețuri foarte bune, ouă, produse lactate și, în curând, vor putea cumpăra și mezeluri produse de profesorii și de studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *