Aproape 8.000 de oameni s-au strâns la Maratonul Internațional Cluj – Kenyenii au dominat competiția

Alergătorii kenyeni au dominat și această ediție a Maratonului Internațional Cluj. Ei au obținut primele locuri atât în întrecerea masculină, cât și în cea feminină. La proba feminină a maratonului clujean, pe primul lor a fost alergătoarea Emily Jemutai Cheruiyot din Kenya, urmată de româncele Nicoleta Ciortan și Adela Paulina Bălțoi. În proba masculină de maraton, primul loc a fost câștigat de Evans Kipnegetich Tanui din Kenya, urmat de Nicolae Bălan din România și de Andrei Bogaci din Republica Moldova.

Cel mai mare maraton din Transilvania a început azi dimineață, pe Cluj Arena. Maratonul a strâns mai ales atleți profesioniști, în timp ce la proba de semimaraton s-au înscris și foarte mulți entuziaști.

Vremea a fost foarte bună pentru alergare, spun participanții la competiție.

În total, aproape 8.000 de oameni au alergat în diferitele probe ale competiției. Concurenții au reprezentat 37 de țări. Maratonul a fost organizat pe străzile din centrul Clujului, care au fost închise circulației rutiere pentru a permite atleților să își pună în valoare calitățile sportive.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =