Roxana Popa a făcut anunțul pe Facebook și a acuzat partidul condus de Liviu Dragnea că s-a îndepărtat de valorile stângii europene. ”Vă aduc la cunoștință demisia din calitatea de membru, cu o vechime de 15 ani, a Partidului Social Democrat, ca urmare a îndepărtării PSD de valorile stângii europene. Demisia este valabilă de azi, 29.03.2019”, a precizat Popa, potrivit RFI România.

G4media amintește că demisia șefei de cabinet a premierului vine în contextul presiunilor tot mai mari puse de Liviu Dragnea pe Viorica Dăncilă pentru a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

Potrivit surselor G4media.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost avertizat că va fi schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală. Însă Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene aucriticat în repetate rânduri modificările propuse și au refuzat să-și dea acordul pe acestea.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *