Evening Standard: România, destinația turistică cu cea mai rapidă creștere printre britanici

În ciuda Brexitului, interesul turiștilor pentru România este în creștere. Iar regiunea care atrage cei mai mulți turiști britanici este Transilvania

Mai mult, România este destinaţia cu cea mai rapidă creştere pentru turiştii britanici, potrivit unui articol publicat de cunoscutul ziar londonez Evening Standard. Jurnaliştii britanici citează un studiu bazat pe datele culese de Organiaţia Naţiunilor Unite pentru Turism în anul 2018. Oficialii britanici confirmă faptul că interesul turiştilor din Regatul Unit faţă de România este în creştere, după cum afirmă ClujToday.ro.

Studiul citat de Evening Standard a analizat datele culese în perioada 2007 – 2017. Aceste date arată că numărul turiştilor britanici care au vizitat România în această perioadă a crescut cu 638 la sută. Acest lucru înseamnă că România este destinaţia turistică cu cea mai mare creştere printre britanici. Pe locul doi se află Lituania, cu o creştere de 187 la sută, iar pe locul trei Mexicul, cu o creştere de 145 la sută. În cei zece ani analizaţi, numărul britanicilor care au vizitat Ungaria a crescut cu 70 la sută, iar cel al britanicilor care au vizitat Polonia a crescut cu 56 la sută. Turiştii britanici au motive întemeiate să viziteze România, este de părere consulul onorific al Regatului Unit la Cluj, Shajjad Rizvi.

”România este cel mai bun loc pe care poate veni să îl viziteze orice britanic. Cred că articolul din Evening Standard – şi trebuie să ştiţi este un ziar foarte citit în Marea Britanie, mai ales în Londra – va avea un impact uriaş, iar acest articol va ajuta să crească şi mai mult numărul de vizitatori în România. Pot să vină, pentru că este o ţară foarte frumoasă, mai ales Transilvania”, a declarat Shajjad Rizvi.

Un rol important în promovarea României l-au avut Familiile Regale din cele două ţări, este de părere expertul în turism Valentin Lungu.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 10 =