RFI: Toader a pregătit OUG care îl poate scăpa pe Dragnea de condamnarea în dosarul Referendumului

Ministerul Justiției, Tudorel Toader, a finalizat Ordonanța de Urgență cerută insistentde către liderii PSD – cea care le va permite celor condamnaţi care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la instanța supremă din 2014 să depună contestație în anulare chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile, potrivit RFI România.

 

Unul dintre beneficiarii actului normativ ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea, care ar putea scăpa de condamnarea definitivă din procesul Referendumului. În baza acestei ordonanțe, procesul ar putea fi reluat la instanța supremă, în faza de apel.

 

Ordonanța de Urgență se intitulează “Proiect de act normativ pentru luarea unor măsuri refritoare la contestația în anulare reglementată de Legea nr 135/2010 privind Codul de procedură penală”. Ordonanța de Urgență va viza, practic, sentințele definitive date de completurile de 5 judecători de la instanța supremă din anul 2014.

 

Proiectul de OUG prevede:

  • “Art… (1) Contestația în anulare pentru motivul prevăzut de art 426 litera d/ teza 1 C.P.P. împotriva hotărârilor judecătorești definitive pronunțate în apel de către complete de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție după intrarea în vigoare a Codului de Procedură Penală și pentru care termenul de introducere a contestației în anulare s-a împlinit anterior datei de 29 noiembrie 2018 poate fi introdusă de oricare dintre titularii acestei căi de atac prevăzuți de art 427 alin (1) C.P.P., în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezenței ordonanțe de urgență.
  • (2) Dacă se admite contestația în anulare formulată în condițiile alin (1), cursul termenului prescripției răspunderii penale se suspendă de la data desființării hotărârii a cărei anulare se cere și până la data pronunțării unei hotărâri că urmare a rejudecării apelului”.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 11 =