Uniunea Europeană va investi masiv în sprijinirea start-up-urilor digitale. Anunțul a fost făcut la Cluj de către comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, care a participat la Start-Up Summit Europe.

”Pentru noi, Comisia Europeană, ecosistemul de start-up-uri reprezintă una dintre cele mai mari priorități. Este clar că avem trei elemente-cheie. În primul rând, este asigurarea mai multor fonduri pentru ele. Sunt foarte mândră de faptul că propunerea mea pentru un nou program european digital, cu un buget de 9 miliarde de euro, a fost finalizată cu succes în timpul președinției românești. Este este un pas concret și un semnal foarte puternic pentru start-up-urile noastre”, a declarat la Cluj comisarul european Mariya Gabriel, potrivit ClujInsider.ro.

Celelalte două elemente-cheie din viziunea comisarului european Mariya Gabriel sunt formarea unei rețele europene a hub-urilor de inovare și producerea de valoare adăugată mare. Ea dorește ca în fiecare regiune europeană să existe un astfel de hub. Mariya Gabriel a adăugat că trebuie să existe și o abordare etică în dezvoltarea unor sisteme precum inteligența artificială, iar companiile digitale europene trebuie să țină seama și de protecția datelor personale.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *