Sumă record alocată de Uniunea Europeană pentru start-up-uri digitale

Uniunea Europeană va investi masiv în sprijinirea start-up-urilor digitale. Anunțul a fost făcut la Cluj de către comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, care a participat la Start-Up Summit Europe.

”Pentru noi, Comisia Europeană, ecosistemul de start-up-uri reprezintă una dintre cele mai mari priorități. Este clar că avem trei elemente-cheie. În primul rând, este asigurarea mai multor fonduri pentru ele. Sunt foarte mândră de faptul că propunerea mea pentru un nou program european digital, cu un buget de 9 miliarde de euro, a fost finalizată cu succes în timpul președinției românești. Este este un pas concret și un semnal foarte puternic pentru start-up-urile noastre”, a declarat la Cluj comisarul european Mariya Gabriel, potrivit ClujInsider.ro.

Celelalte două elemente-cheie din viziunea comisarului european Mariya Gabriel sunt formarea unei rețele europene a hub-urilor de inovare și producerea de valoare adăugată mare. Ea dorește ca în fiecare regiune europeană să existe un astfel de hub. Mariya Gabriel a adăugat că trebuie să existe și o abordare etică în dezvoltarea unor sisteme precum inteligența artificială, iar companiile digitale europene trebuie să țină seama și de protecția datelor personale.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 4 =