Comisarul european pentru economie digitală s-a întâlnit cu femeile din UDMR – Cum vor să promoveze antreprenoriatul feminin în IT

Comisarul european pentru economia digitală și societatea digitală, Mariya Gabriel, s-a întâlnit la Cluj cu reprezentantele organizației de femei a UDMR. Președintele organizației de femei a UDMR, senatoarea Rozalia Biro, a declarat că în cadrul discuției au explorat posibilitatea de a încuraja antreprenoriatul feminin în IT.

Senatoarea Rozalia Biro a mai declarat că una dintre concluziile întâlnirii se referă la faptul că femeile sunt subreprezentate în domeniul IT. Una dintre soluțiile pentru a remedia această problemă ar fi încurajarea elevelor și studentelor care doresc să studieze în acest domeniu, iar un mijloc de încurajare ar fi organizarea unei competiții școlare în IT. Fostul vicepremier Csilla Hegedus a declarat că Mariya Gabriel a acceptat să patroneze o astfel de competiție, care fi organizată în licee și a precizat că în fiecare județ vor fi desemnați doi câștigători, un elev și o elevă, pentru că membrele organizației de femei a UDMR doresc să promoveze și egalitatea de gen.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × five =