Eveniment caritabil pentru susținerea serviciului Peditel 1791

Un eveniment caritabil va fi organizat în 13 martie, pentru a susține financiar primul serviciu telefonic de asistență pediatrică din România, Peditel 1791. Părinții ai căror copii sunt bolnavi pot primi, telefonic, sfaturi și recomandări de la medicii care deservesc linia de gardă a acestui serviciu gratuit. Din acest an, echipa Peditel 1791 ar urma să fie mărită, iar din acest motiv este nevoie de fonduri suplimentare.

În acest context, miercuri, de la ora 18:00, la Casa Tranzit, va avea loc evenimentul caritabil Dare to Share 5 – Non Stop With Children, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru proiectul Peditel 1791. Evenimentul face parte din campania caritabilă „13 cu atitudine”, care aniversează în acest an 5 ani. În acești 5 ani, „13 cu atitudine” a susținut financiar mai multe asociații care ajută copii cu nevoi speciale, probleme financiare sau de sănătate, iar comunitatea de voluntari, cu ajutorul cărora se realizează toate proiectele, a crescut în fiecare an.

În cadrul evenimentului Dare to Share 5 – Non Stop With Children, vor avea loc mai multe activități: piesa de teatru de improvizație „Just Push Play”, care va fi pusă în scenă de Dragoș Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Matei Rotaru și Rob Pavicsits, licitații cu scop caritabil, tombole și activități pentru copii. Toți banii strânși în cadrul evenimentului vor fi donați către singurul call center medical gratuit și apelabil de oriunde din lume, non stop: Peditel 1791.

De la înființarea proiectului, Peditel 1791 a primit peste 171.000 de apeluri de la părinți cu copii bolnavi, iar aceștia au primit sfaturi gratuite oferite de medicii specialiști despre cum să îi trateze pe cei mici. În 2019, Peditel 1791 își propune să extindă capacitatea serviciului, cu o a doua linie de gardă, astfel încât 100.000 de părinți să beneficieze de sfaturi medicale prin telefon în acest an. Peditel 1791 își concentrează atenția anul acesta către copiii din mediul rural, pentru că la sate oamenii nu au acces non-stop la servicii medicale primare.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 19 =