Unde va fi amplasat cel mai mare parc industrial din Transilvania

În județul Cluj va fi amenajat cel mai mare parc industrial din Transilvania. Acesta va fi localizat în Florești, cea mai mare comună din România. Parcul industrial va fi amplasat lângă Autostrada Transilvania și va fi destinat, în principal, industriilor nepoluante. Suprafața parcului va fi de 186 de hectare, potrivit ViaCluj.tv.

Parcul industrial din Florești va fi creat pe un teren care aparține primăriei comunei, amplasat în partea de vest a localității. Parcul ar urma să fie amenajat prin parteneriat public-privat, iar numărul locurilor de muncă ce vor fi create de investitori este estimat la minim 1.000, spune primarul comunei Florești, Horea Șulea.

Potrivit primarului din Florești, lucrările la acest parc ar putea începe chiar în acest an. Deja, există trei mari companii, dintre care una din Asia, care s-au arătat interesate să investească în viitorul parc, potrivit lui Horea Șulea. Comuna Florești are peste 40.000 de locuitori. În comună sunt înregistrate 2.200 de companii, care au creat aproximativ 19.000 de locuri de muncă.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + four =