UDMR își lasă pe dinafară unul dintre europarlamentari

Președintele UDMR, Hunor Kelemen, a anunțat azi ordinea de pe lista candidațilro formațiunii sale pentru Parlamentul European. Doar unul dintre actualii europarlamentari își va păstra mandatul.

Președintele UDMR, Hunor Kelemen, crede că, în mod realist, UDMR poate miza pe două mandate de europarlamentar, însă, cu o mobilizare foarte bună, ar putea obține trei mandate, potrivit ClujInsider.ro.

Pe primul loc pe lista UDMR se va afla actualul europarlamentar, Iuliu Winkler. Acesta a fost și membru al Parlamentului național, precum și ministru delegat. Pe locul doi se va afla Lorant Vincze. Acesta a fost secretar al UDMR pentru relații externe și este președinte FUEN, o federație a organizațiilor politice ale minorităților naționale. Pe locul trei se află fostul vicepremier și ministru al Culturii, Csilla Hegedus. Pe locul al patrulea se află reprezentantul organizației de tineret a UDMR, Csongor Oltean, iar pe locul cinci actualul europarlamentar, Csaba Sogor. Acesta este pastor protestant și face parte din Parlamentul European din 2007. Csaba Sogor a stârnit recent controverse prin faptul că, în Parlamentul European, a votat împotriva nominalizării Laurei Codruța Kovesi drept procuror-șef european, deși PPE, partidul la care este afiliat UDMR, decisese susținerea candidatei din România.

Lista candidaților urmează să fie validată și de Consiliul Reprezentanților Unionali ai UDMR, care se va întruni sâmbătă la Oradea. Hunor Kelemen a lansat și un apel către Partidul Civic Maghiar (PCM) și către Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) să se coalizeze cu UDMR și să sprijine lista candidaților în alegerile din 26 mai.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − one =