Transilvania: Sute de basarabeni, puși aiurea pe drumuri din cauza legislației electorale proaste

Peste o mie de cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au exercitat până la această oră dreptul la vot pentru alegerea noului Parlament de la Chişinău, precum şi în cadrul referendumului care vizează reducerea numărului de parlamentari de la Chişinău de la 101 la 61. Basarabenii s-au prezentat la secţia de votare amenajată la Casa de Cultură a Studenţilor, potrivit ClujToday.ro.

 

Procesul electoral s-a desfăşurat până acum fără incidente, spune preşedintele secţiei de votare, Gheorghe Soltan, potrivit ClujInsider.ro.

Au existat şi mai mult de 100 de cetăţeni moldoveni care nu şi-au putut exercita dreptul la vot, din cauza schimbării legislaţiei electorale. Actualul Guvern de la Chişinău a decis că moldovenii din străinătate pot vota doar dacă paşapoarte valabile. Nu au fost admişi basarabenii care aveau cărţi valabile de identitate. Cei mai mulţi dintre basarabenii care s-au prezentat la urne spun că au votat pentru un parcurs european. Unii dintre basarabeni au explicat care este șmecheria din spatele legislației europene: basarabenii plecați la muncă în Rusia, favorabili regimului Dodon-Plahotniuc, sunt plecați cu pașapoarte și pot vota, în timp ce basarabenii pro-europeni, aflați în România și în Europa Occidentală, au plecat cu buletinele de identitate, deci nu au putut vota astăzi. 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 12 =