Taxă de acces în centrul Clujului

Autorităţile din Cluj analizează ideea introducerii unei taxe pentru accesul în centrul oraşului. Modelul deja funcţionează în mai multe metropole europene, cum ar fi Londra. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, ideea introducerii taxei va fi de actualitate de abia după ce autorităţile locale vor finaliza noua centură rutieră a Clujului, precum şi mai multe parcări supraterane din zona pericentrală, potrivit ViaCluj.tv.

 

Clujenii se confruntă cu un trafic rutier tot mai dificil. Motivul este acela că în oraş există tot mai multe maşini, iar legăturile dintre cartiere trec prin vechiul centru al oraşului. Pentru a decongestiona traficul rutier, autorităţile doresc să stimuleze dezvoltarea transportului în comun, a unor sistemele alternative de transport, de genul bicicletelor sau trotinetelor, precum şi construirea de noi parcări supraterane. O altă soluţie ar fi introducerea unei taxe de acces în centru, spune viceprimarul Dan Tarcea, citat de ClujToday.ro.

În prezent, în Cluj, există 200.000 de maşini şi 50.000 de locuri de parcare. Patru parcări supraetajate sunt în curs de construire şi ar putea fi finalizate până la jumătatea anului viitor. Alte patru parcări supraetajate sunt în curs de aprobare.

Vedeţi AICI declaraţiile lui Dan Tarcea.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 2 =