Încă 25 de autobuze electrice pentru Cluj

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers. Investiţia va depăşi 115 milioane de lei, după estimările reprezentanților municipalității.

Autobuzele electrice cu încărcare din mers îmbină calitățile troleibuzelor cu cele ale autobuzelor și se numără printre cel mai performante mijloace de transport public din lume. Ele sunt niște autobuze electrice care se pot conecta la liniile de troleibuze și să se încarce astfel chiar în timp ce se află în circulație. Atunci când nu se află pe linia de troleibuz, aceste autobuze își pliază captatorii și circulă precum un autobuz electric obișnuit. În cazul unei avarii la linia de troleibuz, aceste autobuze au suficientă autonomie încât să ajungă la autobază, unde se pot încărca de la stațiile electrice obișnuite.

Pe lângă achiziția acestor autobuze la Cluj, plătite de Primărie, și Ministerul Dezvoltării vrea să cumpere 51 de autobuze electrice pentru alte patru oraşe. Este vorba de Alba Iulia, Buzău, Constanţa, Ploieşti. Contractul are o valoare de aproximativ 141 de milioane de lei. Pe lângă acestea, ministerul mai vrea să achiziţioneze, prin licitaţie deschisă, 15 staţii de încărcare rapidă şi 51 staţii de încărcare lentă în cele patru orașe.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =