Clujul se pregătește pentru Slană Fest

Slană Fest, concursul slăninilor, cârnaţilor şi şuncilor transilvănene, va avea loc în perioada 1-3 februarie , la Cluj-Napoca.  Anul acesta, festivalul va fi găzduit de un restaurant, Rod, de pe Calea Turzii. Intrarea este liberă, între orele 11.00 – 21.00. În cadrul evenimentului, vor fi jurizate diferite sortimente de slănină produse în Transilvania, dar și alte mezeluri tradiționale, cum ar fi cârnații sau șunca de casă. Jurizarea va fi acompaniată de lăutari autentici din Mera.

Slănina este unul dintre cele mai cunoscute preparate tradiționale din Transilvania. Reputația slăninii ardelenești a depășit granițele țării. Pentru festivalul slăninilor de la Cluj, crescătorii de porci din rasa Mangaliță au pregătit o slănină specială, condimentată din belșug.

Anul trecut, un cofetar a prezentat, la Slană Fest, bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată şi un tort cu ciocolată şi bacon prăjit. Bucătarul a primit cupa la categoria produse pe bază de slănină. Printre alte produse jurizate anul trecut s-au numărat slănina fiartă în moare de varză, cu coriandru şi piper sau slănina cu chutney de chili şi lime.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 8 =