Pictori renumiți din Cluj expun într-o fabrică activă

În Cluj, arta este în dialog cu industria, iar cele două domenii se potențează reciproc. Aceasta este părerea specialiștilor de la Universitatea de Artă și Design, care au organizat o primă expoziție într-o fabrică funcțională. Proiectul ”LArt sinvite dans lindustrie” a fost realizat în parteneriat cu Clubul Francofon de Afaceri din Cluj.

Mai multe vechi fabrici din perioada comunistă au devenit spații artistice la Cluj. Cazul Fabricii de Pensule este binecunoscut la nivel mondial, iar fosta fabrică de pensule îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați artiști. Același lucru s-a întâmplat și cu fosta fabrică Tehnofrig, care a devenit Centrul de Interes destinat artiștilor clujeni, iar la Turda, fosta Fabrică de Bere s-a transformat în Fabrica de Timp Liber, care găzduiește expoziții, ateliere sau spectacole de teatru. Însă acum artiștii clujeni au acceptat o nouă provocare: să transforme, cel puțin temporar, un spațiu dintr-o fabrică în plină activitate într-un spațiu de creație și de expunere. Acest experiment are loc la fabrica Energom, spune președintele Universității de Artă și Design din Cluj, profesorul Ioan Sbârciu.

La expoziție participă patru cadre didactice ale universității clujene, precum și mai mulți studenți, mai spune maestrul Ioan Sbârciu. Expoziția colectivă a artiștilor clujeni poate fi vizitată gratuit, la sediul fabricii clujene, până în data de 4 februarie.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + five =