Program postuniversitar de cybersecurity la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează în acest an un program postuniversitar în domeniul securității sistemelor informatice. Programul va fi derulat în cadrul Facultății de Matematică și Informatică.

Noul program postuniversitar a fost conceput de specialiștii Centrului Român de Studii Avansate în Securitate Informatică, înființat de Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Programul este destinat tuturor celor care și-au obținut licența și dețin cunoștințe despre sistemele de operare și despre rețelele de calculatoare. Piața muncii duce lipsă de specialiști capabili în acest domeniu, spune reprezentantul unei firme private, Sandor Lukacs.

Programul postuniversitar este binevenit. Zona de securitate cibernetică aduce permanent noi provocări, spune reprezentantul unei companii din domeniu, Mihai Logofătu.

Printre cursurile cuprinse în cadrul programului se numără: Introducere în securitate cibernetică, GDPR, Administrarea și securitatea sistemelor și a rețelelor, Penetration testing, Tratarea incidentelor de securitate și analiza software-ului malițios sau Criptografie aplicată în Internet.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =