Parcometre cu panouri fotovoltaice și plată contactless în centrul Clujului

În centrul Clujului au fost instalate primele 40 de parcometre alimentate cu ajutorul panourilor solare. Aceste parcometre permit utilizarea unor mijloace moderne de plată, inclusiv cardurile contactless. Aceste parcometre au stârnit și nemulțumiri. Prima este legată de faptul că unii clujeni s-au plâns de faptul că nu pot folosi bancnote pentru plată, iar cea de-a doua este legată de prețul parcometrelor. 100 de astfel de dispozitive au costat 2,6 milioane de lei.

Primele parcometre au fost instalate în centrul orașului, acolo unde și costul staționării mașinii este cel mai mare. Pe strada Eroilor, de exemplu, parcometrele sunt acum alimentate sută la sută cu energie solară. Jurnalista Ana Luca de Transylvania Today crede că municipalitatea nu avea încotro și a fost nevoită să modernizeze sistemul de parcometre, după ce au fost mărite taxele de parcare.

Oamenii sunt nemulțumiți însă de decizia recentă de a scumpi taxele de parcare. Șoferii care își lasă automobilele în centrul orașului trebuie să plătească 7 lei pe oră. Potrivit primarului Emil Boc, această majorare de preț este menită să îi descurajeze pe cei care lucrează în centrul Clujului să meargă cu mașina la serviciu. În schimb, primarul dorește să îi determine să folosească într-o măsură cât mai mare transportul în comun, după ce flota Companiei de Transport Public a fost dotată cu autobuze electrice, precum și cu tramvaie noi.

 

Iată un video publicat de Radio România Actualități.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =