Ministerul Sănătății amână construirea spitalelor regionale de urgență după 2021

Spitalele regionale vor fi construite după 2021, dar cu fonduri mai mari din partea Uniunii Europene, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ministrul a precizat că a întârziat din cauza unor proceduri pe care consultanţii străini le-au respectat. Astfel, construcţia celor trei spitale regionale va fi începută pe exerciţiul financiar 2021-2027, însă va solicita o majorare a procentului de co-finanţare a Uniunii Europene, de la 50% la 85%. Ministrul Sănătăţii anunţă că Spitalul din Craiova a fost ultimul care a transmis proprietatea terenului. Valoarea unui spital este de 400 de milioane de euro – construcţie plus dotare, spune Sorina Pintea, potrivit ClujToday.ro. 

 

În vara acestui an, la Cluj, Sorina Pintea avansa o altă cifră: 500 de milioane de euro pentru un spital regional de urgenţă.

Anunţul ministrului Sănătăţii vine în contextul în care reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au cerut modificarea procedurilor, astfel încât şi consiliile judeţene să devină eligibile pentru atragerea de fonduri europene pentru construirea spitalelor. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că Clujul este pregătit să utilizeze cele 150 de milioane de euro alocate pentru acest exerciţiu financiar pentru a începe construirea spitalului, care ar urma să fie localizat în comuna Floreşti.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − three =