UDMR salvează Guvernul Dăncilă

Parlamentarii UDMR au decis să salveze Guvernul Dăncilă. Însă deputații și senatorii UDMR au refuzat să își asume explicit aceasă susținere, de aceea au recurs la o soluție ipocrită: ei vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură, însă nu vor vota. În cazul moțiunii de cenzură, orice abținere sau absență echivalează cu un vot pentru Guvern, deoarece moțiunea de cenzură trebuie votată de majoritatea parlamentarilor.

 

În ședința de astăzi a grupurilor reunite ale UDMR am decis că vom participa la dezbaterea privind moțiunea de cenzură, dar nu vom vota. Prin decizia noastră am luat în considerare două aspecte: 1.Factorul matematic: opoziția nu are nici pe departe numărul necesar de voturi pentru răsturnarea guvernului – cu sau fără susținerea noastră. 2. Lipsa planificării: nu există niciun candidat pentru funcția de prim-ministru, nu există niciun program de guvernare pregătit și nici numele viitorilor miniștrii nu a fost prezentată. Considerăm că intențiile opoziției de a guverna nu sunt serioase. Nu suntem mulțumiți nici de performanțele actualei coaliții de guvernare; ne-am exprimat criticile de foarte multe ori în ultima perioadă, la fel vom proceda și în cadrul dezbaterii de mâine”, au anunțat reprezentanții UDMR, într-un comunicat de presă, pe care îl redăm cu tot cu greșeli de ortografie.

 

UDMR are o colaborare parlamentară cu partidele din coaliția de guvernare, PSD-ALDE. Ca urmare a susținerii Guvernului, mai mulți reprezentanți ai UDMR au primit posturi în eșalonul al doilea al administrației publice.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + nine =