Deputatul Steluța Gustica Cătăniciu a pierdut procesul la CEDO. Rămâne incompatibilă

Deputatul ALDE Steluța Gustica Cătăniciu a pierdut procesul deschis împotriva României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Curtea a declarat inadmisibilă cererea deputatului clujean, care a devenit parlamentar printr-o învârteala juridică, după ce fusese declarată incompatibilă.

Steluța Gustica Cătăniciu a reclamat la CEDO durata prea mare a procesului cu Agenția Națională de Integritate. De asemenea, ea a reclamat și o presupusă lipsă de independență a magistraților care au constatat că nu are dreptul să fie parlamentar.

Steluța Gustica Cătăniciu, care este și președintele ALDE Cluj, s-a mai plâns că Agenția Națională de Integritate ar fi încălcat principiul neretroactivității legii penale și mediatizarea excesivă a cazului său. Ea a fost declarată incompatibilă deoarece în perioada 2008 – 2012, timp în care ea era consilier local, a reprezentant, în calitate de avocat, interesele unei firme aflate în proces cu administrația locală din Cluj-Napoca. Cu toate avea interdicția de a ocupa timp de trei ani funcții publice, Stelia Gustica Cătăniciu a profitat de o conjunctură și și-a validat la limita legii mandatul de deputat.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × five =