Clujul a devenit în ultimii ani un pol relevant pentru această parte a Europei în domeniul Inteligenței Artificiale. Este vorba de un fenomen care va transforma profund societatea umană și de un proces care va restructura radical economia globală. Comunitatea de IT din Cluj are resursele necesare pentru a fi parte activă din acest proces, spune Radu Orghidan, unul dintre cei mai bine cotați specialiști în Inteligență Artificială, care a fost invitat la ViaCluj.tv.

El afirmă că ne confruntăm cu o schimbare fundamentală, în care mașinile încep să învețe unele de la altele și să fie tot mai conectate între ele. Dezvoltarea Inteligenței Artificiale stârnește entuziasm, dar și temeri. Există o tabără a celor care cred că acest fenomen va influența pozitiv viitorul omenirii, iar oamenii vor fi scutiți de muncile repetitive și vor avea mai mult timp pentru a-și dezvolta talentele. De asemenea, există o tabără a celor care cred în scenariul sumbru, în care Inteligența Artificială poate crea un deznodământ apocaliptic, de genul celor din filme precum Terminator. Printre cei care subliniază pericolul dezvoltării Inteligenței Artificiale se numără Elon Musk.

Dincolo de scenarii, există o realitate care prinde tot mai mult contur: Inteligența Artificială transformă economia, iar slujbele repetitive care presupun munca la bandă vor dispărea; în acest domeniu, oamenii vor fi înlocuiți de roboți. În schimb, copiii noștri vor lucra în domenii care nu s-au inventat încă.

Cum va arăta o zi obișnuită într-o societate transformată de Inteligența Artificială aflați din emisiunea Buzz IT, de la Radu Orghidan, în dialog cu Claudiu Pădurean.

 

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *