Zona Turda – Câmpia Turzii redevine pol de dezvoltare industrială

Tot mai multe companii au decis să investească în zona Turda – Câmpia Turzii, pentru că acolo forța de muncă este mai ușor de găsit decât în Cluj-Napoca. În plus, muncitorii au o cultură și o etică a muncii bine dezvoltate. Zona beneficiază și de o infrastructură foarte bună, în condițiile în care Turda a devenit nodul în care Autostrada Transilvania se întâlnește cu Autostrada Turda – Sebeș.

Companiile din Cluj se confruntă cu o adevărată criză a forței de muncă. Din acest motiv, cele mai multe încep să caute alte locuri pentru a-și realiza învestițiile. Un exemplu este zona Turda – Câmpia Turzii, unde încă mai există muncitori disponibili, spune Ana Luca, de la revista Transylvania Today.

În zonă au investit și companii de înaltă tehnicitate. Așa ar fi compania belgiană Sonaca, ce produce avioane. Găsirea muncitorilor potriviți a fost o provocare, spune unul dintre directorii fabrici de avioane, Aurelian Fărcaș.

În Cluj-Napoca, rata șomajului este de aproximativ 0,5 la sută, în timp ce în județ rata șomajului este de 1,6 la sută, adică mai puțin de jumătate din rata șomajului la nivel național, de aproximativ 3,4 la sută.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − eight =