Europarlamentarul Monica Macovei vrea ridicarea imunității președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu

Europarlamentarul Monica Macovei cere ridicarea imunității parlamentare a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta este considerat suspect de primirea unei mite de 800.000 de euro. Monica Macovei îi cere lui Călin Popescu-Tăriceanu să se apere în instanță, nu prin votul parlamentarilor. Monica Macovei a fost ministru al Justiției într-unul dintre guvernele conduse de Călin Popescu-Tăriceanu.

 

”Sper ca senatorii să îi ridice imunitatea lui Tăriceanu, pentru că vinovăția sau nevinovăția se demonstrează în justiție și de judecători, nu în Parlament și nici de politicieni. 

 

Tăriceanu, președintele Senatului, este acuzat de DNA de luare de mită în valoare de 800.000 USD, în dosarul Microsoft, plecând de la o anchetă a autorităților judiciare austriece.

Senatorii vor vota cererea de ridicare a imunității lui Tăriceanu. Dacă majoritatea toxică PSD&ALDE, ajutată de UDMR, nu-i va ridica imunitatea lui Tăriceanu, dosarul va fi închis.

Sper ca senatorii să îi ridice imunitatea lui Tăriceanu, pentru că vinovăția sau nevinovăția se demonstrează în justiție și de judecători, nu în Parlament și nici de politicieni. Ar fi o nouă rușine să transmiți autorităților din Austria că trebuie să închizi dosarul privind luarea unei mite de 800.000 de dolari de la o companie austriacă, pentru că senatorii au refuzat anchetarea lui Tăriceanu prin neridicarea imunității.

Iată că Parlamentul României este condus de un condamnat definitiv și de un acuzat de luare de mită, Dragnea&Tăriceanu. Știm de ce sunt în război cu justiția!”, a declarat Monica Macovei, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + six =