Cluj: Recital cu lucrări inedite semnate de Dinu Lipatti

Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează în data 4 noiembrie, de la ora 17.00, la sediul central al instituției, str. Memorandumului nr. 21, un recital susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, prin care sunt restituite publicului larg compoziții semnate de Dinu Lipatti. 

Deși a rămas în memoria universală ca unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, că la aproape 70 de ani de la trecerea în eternitate a lui Dinu Lipatti, activitatea sa componistică este încă relativ necunoscută și mai ales neaccesibilă publicului larg.  

Tinerii muzicieni Diana Jipa și Ștefan Doniga și-au asumat scoaterea la lumină a unor lucrări semnate de celebrul pianist român, multe dintre ele aflate la o primă înregistrare în studio. ,,A contribui la readucerea în circuitul public a unor valori incontestabile este o datorie pentru un profesionist din orice domeniu, cu atât mai mult în cel al culturii. A face acest lucru pentru un reprezentant de geniu al culturii țării tale este o onoare. Iar a împlini un asemenea demers în compania unui profesionist de excepție ca violonista Diana Jipa este o imensă bucurie”, a declarat Ștefan Doniga, inițiatorul acestui demers.

 

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 1 =