20 companii de pe piața clujeană recrutează și vor oferi câteva sute de locuri de muncă la Târgul de Meserii organizat de Clubul Francofon de Afaceri în 30 octombrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central. Oferta include atât locuri de muncă, cât și internship-uri și alte oportunități pentru tinerii care vor să învețe meserie și să își continue formarea profesională într-un mediu industrial real.

Prin intermediul Târgului de Meserii, companiile încearcă să își găsească viitori angajați, în condițiile în care la Cluj există o adevărată criză de forță de muncă. Astfel de târguri sunt necesare, în condițiile în care rata șomajului a ajuns în județul Cluj la 1,36 la sută, adică mai puțin de jumătate din rata șomajului la nivel național, care este de 3,40 la sută. În Cluj-Napoca, rata șomajului este mai mică de 1 la sută, astfel că firmele au început să încerce să își recruteze viitorii angajați încă de pe băncile școlilor. Viitorii meseriași care vor veni la târg au ocazia să participe la activități de consiliere în carieră. De cealaltă parte, reprezentanții companiilor vor dezbate teme precum adaptarea curriculei școlare la nevoile reale de pe piața muncii, schimbarea mentalităților care umbresc încă ideea învățământului profesional și revitalizarea acestui tip de învățământ. De asemenea, o temă va fi dezvoltarea învățământului dual.

Târgul de Meserii este un eveniment anual, care promovează învățământul profesional și tehnic din regiunea Clujului și încurajează descoperirea practică a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații. Evenimentul este adresat elevilor de liceu, studenților, părinților acestora, unităților de învățământ profesional și tehnic, precum și firmelor și companiilor private interesate de personal calificat, deci de absolvenții acestor școli. Târgul de Meserii a fost lansat în anul 2016 de către Transylvania Today și Cluj Today, la inițiativa Alteței Sale Regale Principelui Radu al României.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *