Comerțul cu alimente pentru vegetarieni a crescut cu 800 la sută

Tot mai mulți români cumpără alimente pentru vegetarieni. Nu este vorba de cei care sunt preocupați de postul religios, ci de oameni care optează conștient pentru alimentația de tip vegan. Specialiștii în nutriție spun că cei care optează pentru un astfel de regim de viață ar trebui mai întâi să consulte un medic nutriționist, care să le indice care sunt cele mai potrivite scheme de hrănire, precum și alimentele cele mai potrivite pentru fiecare organism în parte. Potrivit specialiștilor în comerțul cu alimente, în ultimul an, volumul comerțului cu alimente pentru vegetarieni a crescut cu 800 la sută față de perioada anterioară.

Creșterea interesului românilor pentru alimentele vegetale a dus la apariția unor nișe interesante de piață. ”La Cluj, de exemplu, producătorii locali au început să realizeze salamuri vegetale, precum și alte alimente care au gust bun, dar și o calitate înaltă, spune reprezentanta unei astfel de companii”, Diana Șinca.

Cele mai căutate alimente vegetariene sunt supe precum cea de linte, burger vegetal sau lasagna vegetală, precum și mezelurile produse din soia sau ciuperci. Însă cei care optează pentru acest stil de viață ar trebui să consulte mai întâi un specialist, spun medicii.

Orașele cu cei mai mulți vegetarieni sunt Bucureștiul, Clujul și Timișoara. Un studiu comandat de companiile din industria alimentară arată că, în medie, vegetarienii din cele trei orașe cheltuie 47 de lei pe zi pentru a se hrăni.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 17 =