Invatamantul german din universitatile clujene, dezvoltat cu ajutorul companiilor private

Companiile germane din Transilvania finanţează într-o măsură tot mai mare învăţământul în limba germană oferit de universităţile clujene. Astfel, ele îşi asigură resursele umane de care nevoie şi au acces la rezultatele proiectelor de cercetare desfăşurate de echipele de cercetători din cadrul universităţilor. În schimb, universităţile au la dispoziţie resurse suplimentare pentru a creşte calitatea actului educaţional, laboratoare moderne şi fonduri pentru cercetare, potrivit ClujToday.ro.

 

Dezvoltarea învăţământului în limba germană în universităţile clujene este posibilă datorită sprijinului financiar oferit de diferite companii cu capital german. În unele cazuri, precum cel al liniei germane a Facultăţii de Matematică-Informatică, aceste companii cu capital german susţin cheltuielile de funcţionare. În cazul altor facultăţi, companiile oferă burse, dotează laboratoare de cercetare sau finanţează proiecte academice, spune prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, profesorul Rudolf Graf.

În ultimii ani, implicarea companiilor germane în Universitatea Babeş-Bolyai a devenit atât de consistentă încât a fost creat un Consiliu Consultativ al liniei germane de studiu, mai spune prorectorul Rudolf Graf.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =