La Cluj au început să circule autobuzele dedicate exclusiv elevilor

Administrația locală din Cluj-Napoca face un nou experiment legat de transportul local. Au fost introduse autobuze speciale destinate exclusiv elevilor, care circulă pe cinci trasee din oraș. Deocamdată, aceste autobuze sunt destinate elevilor care învață la două licee din centrul orașului. După 45 de zile, acest experiment va fi evaluat, iar Primăria va analiza posibilitatea de a extinde transportul pentru elevi.

Cu autobuzele dedicate transportului elevilor vor circula aproximativ 900 de elevi care învață în ciclul primar de la liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu. În fiecare autobuz se vor afla și profesori, precum și polițiști locali. În fiecare dimineață, autobuzele vor pleca de la ora 07.00 de la capăt de linie, iar apoi vor ajunge la cele două licee. La prânz, autobuzele vor pleca de la ora 12.10 din fața liceului Avram Iancu, iar apoi vor fi preluați și elevii de la Nicolae Bălcescu. Părinții privesc cu scepticism această inițiativă, dar sunt de acord să își lase copiii să meargă cu aceste autobuze.

Alți părinți cred că ar fi nevoie de controale psihologice suplimentare pentru șoferii care vor fi implicați în acest proiect. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, elevii clujeni au asigurat transportul gratuit, indiferent de faptul că învață la o școală publică, la una privată sau la una confesională.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 18 =