Peste jumătate dintre proiectele depuse la această ediție a programului Mol România de susținere a tinerilor talentați în sport sau în artă obțin finanțare: 103 de proiecte din cele 170 depuse la sport și 42 de proiecte din cele 70 depuse la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului are rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier la scrimă, Andreea Miklós, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Robert Tămîrjan la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.

“Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, președinte și director general al MOL România.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei a avut loc în urma selecției realizate de juriile de sport și artă. Au fost declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați.

În domeniul artelor au fost alese 70 de proiecte susținute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obținut în total suma de 218.634 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 140.000 lei a fost împărțită între 42 proiecte.

„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie, și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat Imre András, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, ONG-ul prin care Mol România derulează acest program.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *